Kukla Kemal ve CHP Gerçekleri

Unutmayın CHP zihniyeti yalancı zihniyettir. CHP zihniyeti sömürmeci ve suistimal edici zihniyettir. Bu zihniyetin dine inanca hiçbir saygısı ve sevgisi yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu bir derin devlet projesidir ve şuan ipleri birilerinin elinde olan bir kukladan ibarettir. Ne emir alırsa onu söylemekte ne denirse onu yapmaktadır.
Bu sitenin hiçbir siyasi veya sivil kurumla bağı yoktur. Tek amacı alenen vatane ihanet suçu işleyenlerin afişe edilmesi ve kamuoyunca bilinmesini sağlamaktır.

5 Eylül 2010 Pazar

Kılıçdaroğlu'nun Yalanları yatsıya kadar bile sürmedi.

Kılıçdaroğlu'nun gizlediği gerçek.


Taha Akyol, bugünkü yazısında yolsuzluk salvolarıyla büyük bir popülarite kazanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun son yalanını yüzüne vurdu.


Taha Akyol'un yazısının ilgili bölümü:


CHP İstanbul belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu yolsuzluk salvolarıyla büyük bir popülarite kazandı. Şimdi pırlanta ticareti yapan büyük bir kuyumculuk şirketine Başbakan’ın oğlu ile gelininin ortak olmasını açıklayarak yeniden kamuoyunun ilgi odağı oldu.


AKP hükümetinin pırlantada KDV’yi sıfıra indirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu diyor ki:


“Ekmekte, suda elektrikte, doğalgazda, sağlıkta, kitap defterde vergi bol, ama pırlantada yok. Acaba neden pırlantada bu vergi kaldırıldı? Bunun yanıtı ortada!” (Milliyet, 8 Şubat)


Yani, Başbakan’ın oğlu ile gelininin şirket ortaklığı!


Sonra Kılıçdaroğlu, bu açıklamasından nasıl bir siyasi fayda beklediğini şu sözleriyle ortaya koyuyor:
“Onların adalet anlayışı pırlanta anlayışıdır, altın ortaklığı anlayışıdır. Bizim adalet anlayışımız Hazret-i Ömer’in adalet anlayışıdır!”


Kılıçdaroğlu’nun sergilediği bu tablo çok önemlidir.
Yolsuzluk popülizmi.
Evvela Kılıçdaroğlu, pırlantada yüzde 18 olan KDV’nin kaldırıldığını söylüyor da onun yerine yüzde 22 ÖTV’nin konulduğunu söylemiyor!
Kılıçdaroğlu, bu vergi düzenlemesinin tarihini de söylemiyor. Bunun tarihi 2004’tür, “oğul ve gelin”in ortaklığı ise 2006’dadır!
Kılıçdaroğlu’nun yaptığı, “yolsuzluk popülizmi”dir!
Kılıçdaroğlu’nun “pırlanta adaletine karşı Hazret-i Ömer adaleti”nden bahsetmesi de çiğ bir popülizm örneğidir, ‘seçim lafları’dır!
“Hz. Ömer adaleti” kavramı elbette yüksek bir ahlaki bilinci ifade eder ama modern karmaşık toplumlarda yolsuzluğu önleyip kamu kaynaklarının adil kullanımını sağlamanın yolu “şeffaflık, etik davranış ilkeleri, hukuk devleti” falan gibi kurumlardır. Sosyal demokrat bir parti bunları anlatmalıdır.
Üçüncüsü, Kılıçdaroğlu aksini iddia etse de, anonim şirketlerde ortakların adlarını ve hisselerini yayımlama mecburiyeti olmadığını hem uzmanlar hem İTO açıkladı.
Bu işte bir yolsuzluk yok. Kılıçdaroğlu yolsuzluk suçlamalarını yaparken dikkatli olmalıdır.


TAHA AKYOL-MİLLİYET.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder