Kukla Kemal ve CHP Gerçekleri

Unutmayın CHP zihniyeti yalancı zihniyettir. CHP zihniyeti sömürmeci ve suistimal edici zihniyettir. Bu zihniyetin dine inanca hiçbir saygısı ve sevgisi yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu bir derin devlet projesidir ve şuan ipleri birilerinin elinde olan bir kukladan ibarettir. Ne emir alırsa onu söylemekte ne denirse onu yapmaktadır.
Bu sitenin hiçbir siyasi veya sivil kurumla bağı yoktur. Tek amacı alenen vatane ihanet suçu işleyenlerin afişe edilmesi ve kamuoyunca bilinmesini sağlamaktır.

5 Eylül 2010 Pazar

Mersin Belediyesi Yolsuzluğu: CHP'nin durmak bilmeyen belediye vurgunları

Mersinli işadamı Metin Taşdelen, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı, vekili ve bazı bölüm müdürleri ile CHP milletvekillerinin de aralarında olduğu 15 kişi için ihalede yolsuzluk nedeniyle suç duyurusunda bulundu.





CHP’DE Çankaya Belediyesi’nden sonra ikinci ‘Yamyam Vakası’ Mersin’de ortaya çıktı. KİMPA Gübre Şirketi sahibi Metin Taşdelen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gübre ihalelerinde yolsuzluk yaptığını ve bu durumu ortaya çıkarmaması için de CHP’li Mersin Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu ve CHP’li milletvekilleri tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

4 YIL BOYUNCA SÜRDÜ

METİN Taşdelen, Ankara Başsavcılığı aracılığıyla Mersin Başsavcılığı’na verdiği şikayet dilekçesinde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın; 2004-2005-2006-2007 yıllarında yapılan gübre, palmiye vb. mal alım ihalelerinde usulsüzlük, yolsuzluk, rüşvet, dolandırıcılık yapıldığını ve kendisinin ve ailesinin ise tehdit edildiğini ileri sürdü.

Taşdelen, Başkan Macit Özcan, Mersin Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal ,Satın Alma Daire Başkanı Bayram Saydam, Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Zeynel Kınık’ın da olduğu 15 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

KOMİSYON ALDI

TAŞDELEN, 2004 yılında Oluş İnşaat ortaklarından CHP Çankaya ilçe üyesi İbrahim Sefer’in, CHP’li bir vekilin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni gübre alımı konusunda ikna ettiğini belirterek, kendisiyle ticaret yapmak istediğini anlattığını söyledi. Taşdelen milletvekilinin bu iş nedeniyle komisyon aldığını ileri sürdü. Park ve Bahçeler Müdürü Zeynel Kınık ile daha sonra ihalenin şartlarını görüşmek için bir araya geldiğini anlatan Taşdelen ‘Kınık ‘böyle bir ihtiyacımız yok, ancak Başkan talimat verirse talep yazarım’ dedi’ şeklinde konuştu.

70 YKR’LİK GÜBREYE 34 YTL

KINIK’IN odasında yapılan konuşmada ayrıca gübrenin fiyatlandırmasına da değinildiğini belirten Taşdelen , şunları söyledi: ‘Gübrenin fiyatı ile ilgili soru sorduğunda ben 1 litresinin 3 YTL olduğunu söyledim. Zeynel Kınık, ‘3 YTL’den neden fazla değil’ dedi. Ben bir şey söylemedim. İbrahim Sefer ve Zeynel Kınık konuşmaya devam etti. 1 litre gübrenin 14 YTL verilmesine karar verdiler ve Zeynel Kınık da bunun için bir pay istedi. O da ‘tamam’ dedi. Bu rakamlar daha sonra 34 YTL’ye kadar çıktı. Gübrenin asıl litre değeri 70 Ykr idi.’

ODAYA GİRDİYSEK TAMAM

ERTESİ gün Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın kendilerini makamında kabul ettiğini belirten Taşdelen, ‘Bize asansörün bulunduğu makamının arka odasını göstererek ‘Bayram Bey ile içeride geçin işinizi halledin’ dedi. Satın Alma Başkanı Bayram Saydam ise bize dönerek ‘eğer bu odaya girdiysek tamam’ dedi’ diye konuştu. Taşdelen, Saydam’ın 5 bin litrelik gübre talebi yazısı yazdığını ve Özcan’ın onayını da aldığını söyledi. Taşdelen, ‘Bu arada ürünün tamamı işlemler başlamadan depolara 5 bin litre olarak indirildi. Ürünler 2004 yılında teslim edilmiş ancak ihaleler sonradan 2005’te yapılmıştır’ diye yazdı.

98 litre 600 litre fatura edildi

METİN Taşdelen, yaptıkları anlaşma gereği 5 bin litrelik gübreyi İbrahim Sefer’in de ortakları arasında yer aldığı OLUŞ İnşaat’tan alarak belediyeye sattığını söyledi. Taşdelen, Büyükşehir’in Adnan Menderes Bulvarı’ndaki palmiyeler için 98 litre humik asit siparişi verdiğini ancak bu miktarı 600 litre olarak faturalandırdığını da söyledi. Taşdelen, İbrahim Sefer’in daha sonra kurduğu ELOZA Kimya, KA Kimya gibi şirketlerle belediye ihalelerinde belirleyici olduklarını kaydetti. Taşdelen, ‘CHP’li Mersin Mezitli Belediyesi’nde de aynı firmalar tarafından aynı tarihlerde kat kat fiyatlarla bu alımlar yapılmıştır’ dedi.

Kaynak: STAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder